Video intervju z Dorjanom Marušičem o posledicah odstopa ministra za zdravje Sama Fakina

Video intervju z Dorjanom Marušičem o posledicah odstopa ministra za zdravje Sama Fakina

Čakalne dobe do letošnjega septembra ne bodo prepolovljene in ne bodo jih povsem odpravili do septembra 2020, kot je ob prevzemu mandata napovedal zdravstveni minister Samo Fakin. Fakin je namreč danes, pol leta od začetka ministrovanja, odstopil. Zakaj? Premieru Marjanu Šarcu je sporočil, da se njegovo zdravstveno stanje prepočasi izboljšuje.

Video intervju z Dorjanom Marušičem o posledicah odstopa ministra za zdravje Sama Fakina
S prim. Dorjanom Marušičem sva se danes v Portorožu, v sklopu konference o kakovosti in varnosti v zdravstvu, pogovorila o širšem kontekstu odstopa ministra za zdravje Sama Fakina. Novica o tem je dopoldne završala med strokovnjaki s področja zdravstva, ki so v dveh dneh nanizali ničkoliko izzivov za izboljšanje zdravstvenega sistema in ukrepanje politike, kjer bi Fakin v prihodnje imel polne roke dela. Foto: Diana Zajec

Za novico o Fakinovem odstopu smo izvedeli na konferenci o kakovosti in varnosti v Portorožu, na kateri je aktivno sodeloval tudi prim. Dorjan Marušič, s katerim smo sicer že za včerajšnji članek posneli video izjavo o aktualnih izzivih v zdravstveni sferi, danes pa nas je zanimal njegov odziv na aktualni dogodek. 

Dorjan Marušič je izvrsten poznavalec zdravstvenega sistema. Danes deluje kot samostojni svetovalec, tudi na mednarodni ravni, pred leti pa je bil tudi sam zdravstveni minister.

Kako Marušič komentira novico o odstopu Sama Fakina, ki je bila v zadnjem času, resnici na ljubo, pričakovana? Kako ocenjuje posledice odstopa –  tako za zdravstvo kot za vladajočo koalicijo, za delovanje zdravstvenega sistema in, nenazadnje, za dobro pacientov, ki jim je Fakin pred šestimi meseci tako odločno obljubil izboljšave v zdravstvu in res radikalno skrajšanje čakalnih dob?

Seveda se nismo mogli upreti vzgibu, da ga ne bi vprašali, ali bi bil morda tudi sam v prihodnje ponovno pripravljen kandidirati za ministra. Njegov odgovor je bil nedvoumen.

Več o tem v šestminutnem video intervjuju, posnetem danes, takoj po odstopu Sama Fakina.

 

Vaš komentar?

Komentirate lahko na naši facebook strani.

 



Vas zanima več vsebin s podobnimi ali istimi značkami?
Vabimo vas k raziskovanju in branju.
Dorjan Marušič kakovost in varnost minister za zdravje odstop politika Samo Fakin ukrepi vlada zdravje Zdravstveniportal.si zdravstvo

Samo Fakin na zdravstvenem portalu

Na zdravstvenem portalu smo napovedi ministra za zdravje Sama Fakina o ukrepih, ki da jih namerava izpeljati v tem mandatu in tako izboljšati pogoje za delovanje slovenskega zdravstva, vzeli resno. Tako v zadnjega pol leta na našem portalu skorajda ni bilo članka, ki se ne bi dotaknil tudi ministra Fakina.

Najbolj brano

logotip

 

Video

video ikona