Piškotki

Kot večina spletnih strani tudi naš portal za izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja piškotke.

Piškotki so tekstovne datoteke z majhno količino informacij, ki se ob uporabnikovem obisku shranijo na uporabnikov računalnik ali mobilno napravo, pri tem pa ne škodijo strojni ali programski opremi. Piškotki se ob vsakem naslednjem uporabnikovem obisku pošljejo na izvorno spletno stran, ki jih prepozna in s tem pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo. Piškotki, ki jih uporabljamo na našem portalu, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi bilo mogoče uporabnika osebno prepoznati in se uporabljajo zgolj za analitiko. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve. Podatke, zbrane s pomočjo piškotkov, uporabljamo izključno za lastne potrebe in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Uporaba piškotkov

Uporabo piškotkov v Evropski uniji določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES; člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/12); 157. člen v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov oziroma ZVOP-1 (Uradni list RS, št. 86/04) predstavlja pravno osnovo za skrb glede zasebnosti uporabnikov spleta. Več informacij o piškotkih najdete tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Seznam piškotkov

Piškotek

Trajanje

Opis

__utmz

6 mesecev

Statistika ogledov spletne strani

__utmc

do konca seje

Statistika ogledov spletne strani

__utmb

30 minut

Statistika ogledov spletne strani

__utma

2 leti

Statistika ogledov spletne strani

Nadzor piškotkov

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi s piškotki, ki pa jih lahko v večini brskalnikov tudi onemogočite. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. Nastavitve glede piškotkov lahko običajno najdete v nastavitvah vašega brskalnika, navodila pa v meniju Pomoč. Lahko pa obiščete spletno stran www.allaboutcookies.org, ki nazorno pojasni postopek v vseh brskalnikih. V primeru popolnega izklopa piškotkov morda katera izmed funkcionalnosti spletnega mesta ne bo delovala enako učinkovito.

Onemogoči piškotke