Bo skupno naročilo stentov v vrednosti 2,5 milijona evrov uspešno?

Bo skupno naročilo stentov v vrednosti 2,5 milijona evrov uspešno?

Javno naročilo za nakup materiala za interventno kardiologijo – žilne opornice oziroma stenti za pet slovenskih bolnišnic – so na portalu javnih naročil objavili v začetku junija.

Bo skupno naročilo stentov v vrednosti 2,5 milijona evrov uspešno?
Naročilo žilnih opornic, objavljeno junija, je vredno približno 2,5 milijona evrov. Foto: iStock

Naročilo sta pripravili ministrstvo za zdravje in ministrstvo za javno upravo, kjer so danes odprli devet prejetih ponudb.

Če v postopkih, ki sledijo odpiranju in proučitvi ponudb, ne bo zapletov, bo naročilo v skupni vrednosti približno 2,5 milijona evrov zaključeno do konca poletja.

Sicer pa so se priprave za izvedbo javnega naročila začele konec marca, z oblikovanjem  tehničnih specifikacij. Strokovna komisija za skupno javno naročanje materiala za interventno kardiologijo je od  vseh petih slovenskih katetrskih laboratorijev dobila podatke o porabi stentov, o cenah uporabljenih stentov ter o številu opravljenih koronarografij in perkutanih koronarnih intervencij.

2,5 milijona evrov

bo vredno skupno naročilo žilnih opornic, če bodo ponudbe sprejemljive glede na ključne kriterije – kakovost, varnost in ceno

Podatke so analizirali konec maja, nakar so člani komisije potrdili tehnične specifikacije z najvišjimi cenami za posamezen sklop naročenega materiala.

Temu je sledilo oblikovanje javnega naročila; to je bilo objavljeno v začetku junija. Nato so v začetku julija na spletni strani evropskega portala (TED) v skladu s smernicami evropskega javnega naročanja, ki jih je na ravni EU pripravil generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja (GD GROWTH), objavili splošne opise vseh sklopov v angleškem jeziku in povezave za prenos datotek s prevodi, da bi omenjeno javno naročilo doseglo čim širši krog ponudnikov.

 Vas zanima več vsebin s podobnimi ali istimi značkami?
Vabimo vas k raziskovanju in branju.
bolniki javno naročanje kakovost in varnost reforma stenti zakonodaja zdravniki

Naročilo

naj bi bilo zaključeno do konca poletja. Bo res tako?

Najbolj brano

logotip

 

Video

video ikona