Gibanje Skupaj naprej oddalo vlogo za ustanovitev stranke

Gibanje Skupaj naprej oddalo vlogo za ustanovitev stranke

Gibanje Skupaj naprej je v nekaj dneh zbralo več kot 200 overjenih podpisov, potrebnih za ustanovitev stranke. Danes so vlogo oddali na ministrstvu za notranje zadeve.

Gibanje Skupaj naprej oddalo vlogo za ustanovitev stranke
V samo nekaj dneh je gibanju Skupaj naprej uspelo zbrati več kot 200 overjenih podpisov – za ustanovitev stranke, s katero želijo pridobiti zaupanje ljudi, saj, kot pravijo, "bomo le tako lahko skupaj končali tranzicijo in začeli z razvojem Slovenije". Foto: iStock

»Zaradi volilne zakonodaje je nesmiselno, da se volitev udeležimo kot društvo. Da smo v približno enakovrednem položaju, smo morali pravno-formalno ustanoviti stranko,« pojasnjuje Danijel Bešič Loredan, ki je bil na ustanovni konvenciji izvoljen za predsednika stranke.

Danijel Bešič Loredan tako danes javnosti sporoča, da je že pripravljen tudi program stranke, »ki je osebna izkaznica našega delovanja. Z njim želimo pridobiti zaupanje ljudi, saj bomo le tako lahko skupaj končali tranzicijo in začeli z razvojem Slovenije«.

Spodaj si lahko ogledate tudi video izjavo Danijela Bešiča Loredana, ki smo jo posneli ob javnem shodu za boljše zdravstvo gibanja Skupaj naprej pred tednom dni. 

 Vas zanima več vsebin s podobnimi ali istimi značkami?
Vabimo vas k raziskovanju in branju.
civilna družba Danijel Bešič Loredan Skupaj naprej volitve 2018 zdravstvena zakonodaja zdravstvo

Od društva do stranke

In kakšen je program gibanja oziroma stranke Skupaj naprej? Objavljamo ga na tej povezavi.

Najbolj brano

logotip

 

Video

video ikona